Kalasta omassa rannassa

19th helmikuu, 2018

Nyt ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, ainakaan designhuonekalujen tai sisustusbrändien perässä. Nomart ja Kartell avasivat ovensa uudessa osoitteessa Kasarmintorin kulmalla Helsingin keskustassa.

– Täällä on nyt paljon sellaista, mitä aiemmin on nähty vain ulkomaisten sisustuslehtien sivuilla, totesivat monet sisustusalan ammattilaiset Nomartin avajaisissa alkuvuodesta.

Paikka on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen. Itse olen etsinyt vuosia riittävän isoa pyöreää ruokapöytää yhdellä jalalla ja melkein jo luopunut unelmastani. Ja nyt unelmani toteutui. Nyt täytyy enää päättää tähän Gubin pöytään väri (punainen vai harmaa) ja pöytälevyn materiaali (lasi tai marmori). Leveys on 150 cm ja jalka kullanväristä messinkiä. Ja kaikki tämä muutaman ratikkapysäkin päässä.

Nomart

Nomart

Helmikuussa kävin kyllä lahden toisella puolen haistelemassa sisustustrendejä Tukholman messuilla. Päätin etsiä vain omaa silmää miellyttävää ja löytyihän sitä. Vaikkakin olisin odottanut vähän isompaa saldoa tästä ”merta edemmäs kalaan”-reissustani.

TOP5-listalleni selviytyivät London Artin kylpyhuonetapetit upeine printteineen, Konst Smiden flamingo-ulkovalot ja kolme valaisinta: Selettin ”Banana Lamp” ja ”Monkey Lamp” sekä Philippe Starckin huumaavan kaunis ”Bon Jour Versailles”-pöytälamppu. Kaikki toteutettavissa olevia sisustusunelmia.